Menu Okolicznościowe

FACEBOOK

 

 

Menu  Okolicznościowe

 

Obiad:   

                                    - Krem jarzynowy z groszkiem ptysiowym
      

        Drugie danie: ( mięso w ilości 4 porcji na osobę):

                   -  Pierś z kurczaka w bekonie

                      -  Faszerowane udko z kurczaka

             -  Filet drobiowy w panko

          -  Panierowana kieszeń z indyka, faszerowana szpinakiem i serem

    -  Roladka ze schabu faszerowana wędzonym boczkiem i porą

-  Kabza ze schabu faszerowana szynką, ogórkiem i serem

                  -  Filet drobiowy panierowany

                 - Tradycyjna roladka wołowa

-  Sakiewka wieprzowa faszerowana pieczarkami i serem   

-  Kotlet schabowy

          -  De Volaille z oscypkiem

Dodatki:

-  Kluski śląskie, ziemniaki z wody z koperkiem,frytki      

               - Surówka z kapusty czerwonej

             -  Surówka marchwi z jabłkiem

                        - Surówka z kapusty białej na zielono

Sosy : pieczeniowy,koperkowy,grzybowy,myśliwski

Deser: Ciasto szarlotka lub lody z gorącymi malinami

Zimna płyta: półmisek wędlin a w nim: schab, kabanos, boczek rolowany, pasztet babuni,

rolada drobiowa, salami, tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe w galarecie,

śledzie w naleśniku na słodko, tradycyjna sałatka jarzynowa, półmisek serów,
pieczywo mieszane

Danie gorące:

Kolacja I : Polędwiczki w sosie borowikowym,kluski śląskie opiekane,warzywa gotowane

 

Napoje gorące: Kawa / herbata bez ograniczeń    
                                                                                                        
KOSZT OD OSOBY 95,00 ZŁ